Slik lager du en god tapsliste over innbo og løsøre

Slik lager du en god tapsliste over innbo og løsøre

Dette er et notat som skal være til hjelp for skadelidte i saker som trenger å huske og å dokumentere ting som de vil kreve erstattet etter et kvikkleireskred eller en annen ulykke som har ført til omfattende tap av innbo og løsøre. Målet er at det skal sette den skadelidte i stand til å få erstattet så mye som mulig av verdien av det som er gått tapt.

Last ned notatet her: Hvordan lage en god tapsliste / skadeoppgave over innbo og løsøre (PDF)

Her er en presentasjon om temaet.

Med litt hjelp går det enda lettere

Vi har utarbeidet en standardisert tapsliste som forenkler arbeidet med skadeoppgave. Ved å bruke denne og metoden som tapslisten bygger på, vil man raskere kunne levere inn et oversiktlig og godt dokumentert krav til forsikringsselskapet sitt.

Vi har en medarbeider (som ikke er advokat) som står klar til å hjelpe til med å gi råd om hvordan man kan bruke listen på en best mulig måte. Han kan også bidra med å skaffe dokumentasjon på kostnadene ved nyanskaffelse av ting som man har mistet.

Dersom man har mistet store mengder innbo og løsøre, kan man forvente at det kan oppstå tolkningsspørsmål i forhold til flere av de tingene som føres opp i skadeoppgaven. Slike juridiske spørsmål kan jeg hjelpe til med å svare på.

Det er først og fremst forsikringsvilkårene som avgjør hvor mye av innboet som selskapet skal erstatte, om det skal gjøres fradrag for alder og slitasje osv. Skadelidtes ansvar ligger først og fremst i å gi en riktig beskrivelse av tingene.

Det er derfor viktig at man ikke selv fører opp større fradrag for alder og slitasje enn det som følger av vilkårene. Dersom selskapet mener at det er ført et for lite fradrag ut fra de opplysningene som er gitt, er det primært selskapets ansvar å påpeke det. Den skadelidte har først og fremst ansvar for å gi riktige opplysninger om tingen som er tapt og kostnaden man vil ha ved å kjøpe tilsvarende ting.

Lykke til med å komme i gang med tapslisten!


Med vennlig hilsen,
Rune Østgård
Advokat

Studio Albinskred